Blinit

6 dl maitoa
30 g hiivaa
suolaa
250 g tattarijauhoja
200 g vehnäjauhoja
3 keltuaista
3 valkuaista kovaksi vaahdoksi vatkattuna
pilsneriä
(kirkastettua) voita paistamiseen

Liota isohkossa kulhossa kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja suola.

Sekoita joukkoon jauhot.

Peitä taikina liinalla tai kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä vähintään kuusi tuntia.

Lisää taikinaan keltuaiset.

Ohenna taikinaa hieman pilsnerillä.

Lisää taikinaan lopuksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.

Kuumenna blinipannu.

Laita pannuun hieman voisulaa ja taikinaa noin puolen sentin paksuinen kerros.

Anna paistua, kunnes taikina on hyytynyt.

Käännä bliniä ja lisää pannuun voisulaa.

Paista rapeaksi.

Blinien kanssa tarjottavaksi sopii mateen-, siian- ja/tai muikunmäti, smetana, hienonnettu sipuli, sillikaviaari, sienisalaatti, musta- tai valkopippuri.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

66tintti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 224g142kcal6.7g10.8g7.8g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta75g269kcal9.7g52.3g1.6g2.6g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 22g64kcal3.5g0g5.6g0g
Hiiva 11g8.4kcal1.5g0.1g0g0.8g
Voi 37g271kcal0.4g0.1g30.4g0g
Tattarijauhot, annos 100g93g331kcal6.5g71g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana927g2171kcal56.6g268.6g94.6g6.8g
Valittu annoskoko464g1085kcal28.3g134.3g47.3g3.4g
Annoskoko puolitettuna232g543kcal14.2g67.2g23.7g1.7g
Arvot/100g100g234kcal6.1g29g10.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=103599