Punainen kasvis-sosekeitto

1. Kuori sipulit ja valkosipulit

2. Pilko kaikki kasvikset pienehköiksi kuutioiksi.

3. Lisää oliiviöljy laakeaan kattilaan, anna lämmetä hetken.

Lisää pilkotut kasvikset kattilaan, ja anna niiden pehmetä n. 10 min ajan välillä sekoitellen.

4. Kun kasvikset ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska, tomaattimehu ja mausteet (täysin mielenmukaan, itse tykkään vahvemmasta mausta), ainakin ripaus kaikkia.

Lisää myös chiliä halutessasi!

5. Soseuta keitto sauvasekoittimella, kun keitto on vielä murskan ja mehun jäljiltä viileää.

6. Nosta takaisin liedelle ja anna lämmetä.

Valmista on, herkullista sekä lämpimänä että kylmänä, sopii hyvin esim vaalean leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 412 grammaa

Ippeliina

Molli sanoi...

Oli tosi hyvää, itse käytin kyllä normaalia tomaattisosetta ja lisäsin vihreetä salsa verdeä muutaman lusikallisen. Oli kuitenkin niin hyvää, että krantummatkin syöjät tykkäsivät santsikieroksille saakka.

sunnuntai 18.01.2009 klo 21:33

AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 65g19kcal0.6g2.9g0.3g1.2g
Kesäkurpitsa56g10kcal0.2g1.4g0.3g0.4g
Sipuli 31g9kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Valkosipuli 2.8g3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Tomaattimurska (chili) (Eldorado), annos 400g110g26kcal1.3g4.7g0.2g0g
Tomaattimehu (Eldorado), annos 200g141g25kcal1.4g4.2g1.4g0g
Mustapippuri 0.8g2.4kcal0.1g0.3g0g0.2g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Basilika, kuivattu 0.4g1.1kcal0.1g0.1g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 56g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana927g195kcal8.8g31.6g4.6g5.4g
Valittu annoskoko464g98kcal4.4g15.8g2.3g2.7g
Annoskoko puolitettuna232g49kcal2.2g7.9g1.2g1.4g
Arvot/100g100g21kcal0.9g3.4g0.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=96243