Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g641g1090kcal128.2g0g44.9g0g
Sipuli (kuorittu)192g52kcal2.5g9.2g0.4g3.3g
Valkosipuli 35g38kcal2.8g5.7g0.2g0.7g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g24g216kcal0g0g24g0g
Vesi2405g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 241g69kcal2.4g11.1g0.7g4.3g
Palsternakka 208g133kcal1g24.6g0.8g9.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g241g67kcal1.4g14.3g0.5g6g
Peruna, vanha, kuorittu 449g342kcal8.4g69.6g0.9g4.5g
Purjosipuli160g31kcal2.9g3.8g0.3g3.4g
Maustepippuri, annos 1g24g0.7kcal0g0g0.2g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9264g4078kcal299.2g276.6g145.8g63.2g
Valittu annoskoko4632g2039kcal149.6g138.3g72.9g31.6g
Annoskoko puolitettuna2316g1019kcal74.8g69.2g36.5g15.8g
Arvot/100g100g44kcal3.2g3g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314066