Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 45g12kcal0.8g1.3g0.2g0.9g
Herkkusieni 30g4.8kcal0.6g0.1g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)26g7.1kcal0.3g1.3g0.1g0.4g
Kiinankaali raaka 100g45g8.1kcal0.7g1g0.1g1g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g3.7g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Fenkoli, tuore , annos 100g9g1.5kcal0.1g0.2g0g0.2g
Porkkana 24g7.8kcal0.1g1.3g0g0.6g
Voi 1.5g11kcal0g0g1.2g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Paprika, punainen9g2.3kcal0.1g0.4g0g0.2g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 7.5g1.8kcal0.1g0.2g0g0.2g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g7.5g8.3kcal0.6g1.5g0g0.4g
Vesi225g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl15g51kcal0.3g0.4g5.2g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g15g35kcal1g7.3g0.2g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana929g323kcal9.4g30.2g16.4g10.2g
Valittu annoskoko465g161kcal4.7g15.1g8.2g5.1g
Annoskoko puolitettuna232g81kcal2.4g7.6g4.1g2.6g
Arvot/100g100g35kcal1g3.3g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436416