Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2670g563kcal32g90.8g5.3g56.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g200g56kcal1.2g11.9g0.4g5g
Puuroriisi128g449kcal7.7g97.4g2.2g2.9g
Sipuli (kuorittu)467g126kcal6.1g22.4g0.9g7.9g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1068g2430kcal202.9g0g181.5g0g
Siirappi 107g322kcal0.1g79.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9280g7891kcal500g603.2g380.6g143.8g
Valittu annoskoko4640g3946kcal250g301.6g190.3g71.9g
Annoskoko puolitettuna2320g1973kcal125g150.8g95.2g36g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318