Taikinoitu lohi

6-7 annosta
500 g valmista voitaikinaa
n. 1 kg (2 kpl) kirjolohifileetä
2 rkl sitruunamehua
1 1/2 tl sitruunapippuria
n. 1/2 tl suolaa

Täyte
1 pkt (150 g) pakastettua pinaattia
1 sipuli hienonnettuna
1 rkl Valio voita / rypsiöljy
1 prk (120 g) Valio smetanaa/ranskankerma
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
150 g katkarapuja

Poista fileistä nahka ja mahdolliset ruodot.

Mausta sitruunamehulla, pippurilla ja suolalla.

Valmista täyte.

Sulata ja valuta pinaatti kuivaksi.

Hauduta pinaattia ja sipulia voissa.

Lisää smetana ja mausteet joukkoon.

Keitä kunnes neste on imeytynyt.

Sulata ja valuta katkaravut.

Hienonna karkeaksi ja sekoita pinaattiseokseen.

Kauli taikina suorakaiteenmuotoiseksi levyksi.

Leikkaa taikina täyteen noin 3 cm:n pituisia viiltoja (taikinasta tulee "verkkomainen" ;) . Nosta toiselle fileelle täyte ja nosta toinen file päälle.

Nosta täytetyt kalafileet taikinalle ja kääri kala siihen.

Kypsennä 200 asteessa noin 45 min. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 258 grammaa

Krista74

Krista74 sanoi...

Suluissa se, mitä oikeasti tuli laitettua ruokaan ja sen mukaan kalorit laskettu!

sunnuntai 22.02.2009 klo 12:10

AineksetMääräEnergiaPHRK
Voitaikina keskiarvo, täytteetön 1284g6441kcal67.9g429g500.1g21.4g
Kirjolohifilee 2131g3523kcal356.9g0g234.4g0g
Sitruunamehu, laimentamaton77g16kcal0.2g1.2g0g0.1g
Pinaattipakaste 150g205g29kcal3.9g0.8g1g2.7g
Sipuli (kuorittu)141g38kcal1.8g6.8g0.3g2.4g
Rypsiöljy 36g318kcal0g0g35.9g0g
Ranskankerma Valio308g863kcal7.7g10.8g86.3g0g
Katkarapu 462g316kcal66.7g0g5.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9288g23087kcal1010.2g897.2g1726.2g53.2g
Valittu annoskoko4644g11543kcal505.1g448.6g863.1g26.6g
Annoskoko puolitettuna2322g5772kcal252.6g224.3g431.6g13.3g
Arvot/100g100g249kcal10.9g9.7g18.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106880