Linssikeitto

Lisäksi 2 laakerinlehteä.

Laita kaikki ainekset paitsi mausteet ja viinietikka suureen kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi ja keitä hiljalleen tunnin ajan.

Sekoita välillä, etteivät ainekset tartu pohjaan.

Nosta laakerinlehdet pois, lisää viinietikka ja maustteet (suolaa, pippuria, meiramia).

Jos keitto on mielestäsi liian paksua, ohenna sitä vedellä tai lihaliemellä ja tarkista maku ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Beaisabella

Beaisabella sanoi...

Öljyn määrä saattaa kuulostaa paljolta, mutta sitä ei kannata laittaa ainkaan paljoa vähempää, sillä keitosta ei tule silloin niin maukas. Kokonaisrasvan määrä jää kuitenkin melko pieneksi, sillä muissa aineksissa ei ole rasvaa juurikaan.

sunnuntai 01.03.2009 klo 13:37

AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)692g187kcal9g33.2g1.4g11.8g
Valkosipuli 18g19kcal1.4g2.8g0.1g0.4g
Linssi, punainen, Go Green787g2557kcal188.8g385.4g7.9g94.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g175g49kcal1g10.4g0.3g4.4g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka84g9kcal0.9g0.9g0.2g0.8g
Vesi2622g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 219g1932kcal0g0g218.5g0g
Viinietikka balsami52g18kcal0g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9296g9542kcal402.2g866.4g456.8g223.6g
Valittu annoskoko4648g4771kcal201.1g433.2g228.4g111.8g
Annoskoko puolitettuna2324g2386kcal100.6g216.6g114.2g55.9g
Arvot/100g100g103kcal4.3g9.3g4.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108212