Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 2441g8377kcal248.8g1709g29.3g85.4g
Vesi1878g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g24g85kcal10.6g9.4g1.4g0g
Kauralese 282g1014kcal50.7g128.5g21.7g49.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9296g18951kcal620.2g3693.8g104.8g269.4g
Valittu annoskoko4648g9475kcal310.1g1846.9g52.4g134.7g
Annoskoko puolitettuna2324g4738kcal155.1g923.5g26.2g67.4g
Arvot/100g100g204kcal6.7g39.7g1.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=220248