Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu1895g2388kcal208.5g5.7g170.6g0g
Voi 697g5055kcal8.3g2.8g566.5g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g1394g7136kcal124g407g557.5g82.2g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g209g836kcal0g207g0g0g
Hasselpähkinä 453g2917kcal63.9g15.4g276.3g79.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9296g36664kcal809.4g1275.8g3141.8g323g
Valittu annoskoko4648g18332kcal404.7g637.9g1570.9g161.5g
Annoskoko puolitettuna2324g9166kcal202.4g319g785.5g80.8g
Arvot/100g100g394kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363