Taboulleh

Kiehauta 2 dl vettä, johon on lisätty 1 tl kuvattua minttua ja ½ tl suolaa.

Nosta kattila liedeltä ja lisää 2 dl kuskusia.

Laita kansi päälle ja anna kuskusin kypsyä keittämättä.

Poista tomaateista sisukset ja pilko pieneksi.

Samoin sipuli (mielellään punainen), tuorekurkku ja persija.

Purista ½ sitruunan mehu.

Jos käytät "kokonaisia" aurinkokuivattuja tomaatteja, niin pilko myös nämä.

Sekoita kypsä kuskus irtonaiseksi haarukalla ja yhdistä kaikki ainekset.

Voit halutessasi "keventää" salaattia pienentämällä oliiviöljyn 0,25 dl määrää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Pusi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 44g100kcal2.2g7.7g6.2g2.5g
Persilja 8.8g2.4kcal0.1g0.1g0g0.7g
Oliiviöljy 22g194kcal0g0g22g0g
Tomaatti 88g20kcal0.5g3g0.3g1.2g
Kurkku 79g8.6kcal0.4g1.1g0.1g0.6g
Sipuli (kuorittu)26g7.1kcal0.3g1.3g0.1g0.4g
Kuskus, keitetty, suolaa ja öljyä 176g325kcal8.1g55.6g6.8g2.8g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore22g5.5kcal0g2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana931g1325kcal23.2g141.6g71g16.4g
Valittu annoskoko466g662kcal11.6g70.8g35.5g8.2g
Annoskoko puolitettuna233g331kcal5.8g35.4g17.8g4.1g
Arvot/100g100g142kcal2.5g15.2g7.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73500