Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)800g2800kcal112g448g55.2g88g
Vehnäjauho puolikarkea 390g1338kcal39.7g273g4.7g13.7g
Ruisjauho kokojyväjauho 110g334kcal9.6g60.9g2.1g15.3g
Flora margariini 60, annos 10g200g1080kcal0.4g0.6g120g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 400g120kcal11.5g14.4g0.4g0g
Leivinjauhe 28g49kcal1.5g10.6g0g0.1g
Kananmuna kuorineen punnittu240g302kcal26.4g0.7g21.6g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g20g62kcal2.2g12g1.4g5.6g
Fariinisokeri400g1624kcal0g399.6g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)800g520kcal25.6g38.4g28g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g240g341kcal30g0.7g24.7g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g200g578kcal2.4g112g0g80g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g32g128kcal0g31.7g0g0g
Raparperi 800g269kcal5.5g44g0.8g11.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9320g19093kcal533.6g2893.2g517.8g427.8g
Valittu annoskoko4660g9547kcal266.8g1446.6g258.9g213.9g
Annoskoko puolitettuna2330g4773kcal133.4g723.3g129.5g107g
Arvot/100g100g205kcal5.7g31g5.6g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=363219