Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 600g4262kcal4.5g2.4g480g0g
Sokeri 850g3450kcal0g849.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1088g1371kcal119.7g3.3g97.9g0g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g1600g5600kcal56g1296g16g48g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g40g160kcal0g39.6g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 400g492kcal15.9g17.2g40.2g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 48g178kcal8.9g5.3g10.4g14.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9332g31165kcal414.2g4456.2g1289g125.6g
Valittu annoskoko4666g15583kcal207.1g2228.1g644.5g62.8g
Annoskoko puolitettuna2333g7791kcal103.6g1114.1g322.3g31.4g
Arvot/100g100g334kcal4.4g47.8g13.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=420822