Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton6.7g1.4kcal0g0.1g0g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)67g110kcal2g2.7g10g0g
Valkoviini kuiva 33g23kcal0.1g0.2g0g0g
Valkosipuli 3.3g3.6kcal0.3g0.5g0g0.1g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g200g72kcal1.8g14.8g0.6g7g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g6.7g60kcal0g0g6.7g0g
Mustapippuri 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Broileri rintafile,maustamaton150g155kcal34.6g0g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana934g851kcal77.6g36.8g37.6g14.4g
Valittu annoskoko467g425kcal38.8g18.4g18.8g7.2g
Annoskoko puolitettuna234g213kcal19.4g9.2g9.4g3.6g
Arvot/100g100g91kcal8.3g3.9g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=291012