Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.6g4.8kcal0.4g0.7g0g0.1g
Basilika, tuore 6.6g1.8kcal0.2g0.1g0.1g0.1g
Parmesan formaggio da pasta22g100kcal8.7g0g7.2g0g
Auringonkukansiemen 22g130kcal5g2.8g10.8g1.3g
Oliiviöljy 39g348kcal0g0g39.3g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty197g275kcal10.1g55g1.3g6.7g
Broileri, rintafilee, nahaton 175g187kcal40.4g0g2.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana934g2095kcal129.6g117.6g122.6g16.6g
Valittu annoskoko467g1047kcal64.8g58.8g61.3g8.3g
Annoskoko puolitettuna234g524kcal32.4g29.4g30.7g4.2g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217