Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala47g150kcal7g27.7g1.2g4.7g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton6.3g20kcal1.4g0.7g1.3g0g
Voi vähäsuolainen 31g227kcal0.4g0.1g25.5g0g
Sokeri 5g20kcal0g5g0g0g
Vesi19g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 37g265kcal0.4g0.1g29.7g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g73g256kcal1.2g65g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 46g64kcal5.7g0.1g4.5g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton13g40kcal2.9g1.3g2.6g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark31g166kcal2.5g10g13.2g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g63g75kcal1.8g2.8g6.3g0.1g
Kuohukerma,valio,2dl89g302kcal1.8g2.7g31.1g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark8.4g44kcal0.7g2.7g3.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana935g3259kcal51.6g236.4g237.8g9.6g
Valittu annoskoko467g1630kcal25.8g118.2g118.9g4.8g
Annoskoko puolitettuna234g815kcal12.9g59.1g59.5g2.4g
Arvot/100g100g349kcal5.5g25.3g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=397045