Loistavaa linssi-juustoruokaa
Ohje löytyy Siskot kokkaa -blogista (http://siskotkokkaa.
Blogspot.
com/)
Punaisia linssejä ja kotijuustoa mangolla (alunperin ohje 4:lle, itsellä tästä riitti kyllä vähintään 6:lle)
n. 2,5 dl punaisia linssejä
1 sipuli
500g tomaattimurskaa
1 purkki kookosmaitoa (400g-500g, ei niin tarkkaa)
1 paprika
1 mango (kypsä)
3 kynttä valkosipulia
2 stem gingeriä + 1 rkl siirappia (voi jättää poiskin)
1 tl inkivääritahnaa
1 kuutio kana- tai kasvislientä
2 tl garam masalaa
1 tl cayannea
2 tl sinapinsiemeniä
1 tl kurkumaa
1 tl korianteria
1 tl jeeraa
2 pkt kotijuustoa (esim.
ingman kotijuustoa tai itse tehtyä kypsyttämätöntä)
pinnalle: tuoretta korianteria
Laita pannuun öljyä ja suikaloi mukaan sipuli, minä tein puolikkaita renkaita.
Pilko paprika ja lisää sekin sipulien kanssa pannuun.
Kuullota sipulia ja paprikaa vähän öljyssä ja lisää mausteet, valkosipuli, inkivääritahna (ja stem ginger jos käytät sitä) ja sinapinsiemenet.
Lisää tomaattimurska, kookosmaito ja kana- tai kasviliemikuutio.
Huuhtele linssit ja lisää ne kattilaan.
Kypsennä hiljaisella tulella keittäen n. 10 minuuttia ja lisää sitten mangokuutiot.
Kypsennä linsit valmiiksi asti (muttei yhtään yli) ja lisää kuutioitu tuorejuusto.
Tarkista maku ja lisää halutessasi inkiväärisiirappia/sokeria.
Anna kypsyä liedellä vaan sen verran, että juusto ehtii kunnolla lämmitä.
Tarkista suola, koristele tuoreen korianterin lehdillä ja nauti välittömästi peshwari naanin kanssa.
Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 292 grammaa
Inni