Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1927g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 129g387kcal0.1g95.2g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g6.4g23kcal2.9g2.6g0.4g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 1413g4297kcal123.7g783g26.9g196.5g
Vehnäjauho puolikarkea 835g2866kcal85.1g584.6g10g29.2g
Auringonkukansiemen 321g1908kcal73.9g40.5g159g19.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9344g18961kcal571.4g3011.8g392.6g490g
Valittu annoskoko4672g9481kcal285.7g1505.9g196.3g245g
Annoskoko puolitettuna2336g4740kcal142.9g753g98.2g122.5g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326525