Valkosipulilevite, Maidoton, gluteeniton, munaton

150 g kuorittuja valkosipulin kynsiä
40 g juoksevaa hunajaa
½ (30g) sitruunan mehua puristettuna
30 g Kylmäpuristettu luomu rypsiöljyä

1) Valkosipulin kynnet kuoritaan ja kuutioidaan puukolla pieneksi silpuksi
2) Juokseva hunaja sekoitetaan joukkoon
3) Samoin sitruunasta puristettu mehu
4) Joukkoon lisätään vielä rypsiöljy
5) Sekoitetaan

Hunaja, sitruuna mehu ja rypsiöljy vähentävät seoksen tulisuutta.

Seosta käytetään esim voileivän päällä tai minkä tahansa ruuan lisäkkeenä.

Seos on erinomainen lisäke ja tehokas flunssan taltuttaja.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 13 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 281g304kcal22.2g45.8g1.7g5.9g
Hunaja75g251kcal0.7g61.4g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore56g14kcal0g5.1g0g0.1g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g56g505kcal0g0g56.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana936g2149kcal45.8g224.6g115.8g12g
Valittu annoskoko468g1074kcal22.9g112.3g57.9g6g
Annoskoko puolitettuna234g537kcal11.5g56.2g29g3g
Arvot/100g100g230kcal4.9g24g12.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=313384