Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 121g1073kcal0g0g121.4g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g360g97kcal4.7g17.3g0.7g6.1g
Tomaatti, tuore450g91kcal2.7g17.1g1.3g6.3g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 599g1910kcal146.1g273.9g11.4g53.3g
Vesi2997g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 48g52kcal3.8g7.8g0.3g1g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g45g177kcal1.3g9g15.3g0g
Korianteri, tuore, annos 20g60g12kcal1.2g2.4g0.3g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9360g6825kcal319.6g655g301.4g137g
Valittu annoskoko4680g3412kcal159.8g327.5g150.7g68.5g
Annoskoko puolitettuna2340g1706kcal79.9g163.8g75.4g34.3g
Arvot/100g100g73kcal3.4g7g3.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171962