Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste90g0kcal0g0g0g0g
Voi 1355g9826kcal16.1g5.4g1101.3g0g
Manteli 677g4171kcal163g44.7g365.7g48.8g
Vehnälese 54g124kcal7.2g8.3g2.4g20.3g
Psylliumkuitu, annos 6g45g23kcal0g0g0g37.5g
Kaakaojauhe sokeroitu 54g229kcal3.1g41.9g5.1g0.4g
Kahvijuoma, keskiarvo 136g4.3kcal0.4g0.4g0.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 1355g4472kcal27.1g40.6g474.1g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka11g45kcal0g11.2g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g452g2330kcal45.2g102.9g193.3g0g
Raparperi 452g152kcal3.1g24.8g0.5g6.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9360g42751kcal530.4g560.4g4285g226.6g
Valittu annoskoko4680g21376kcal265.2g280.2g2142.5g113.3g
Annoskoko puolitettuna2340g10688kcal132.6g140.1g1071.3g56.7g
Arvot/100g100g457kcal5.7g6g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905