Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 494g704kcal61.7g1.5g50.6g0g
Sokeri 763g3097kcal0g762.3g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 1047g189kcal5.9g26.2g4.2g7.3g
Rypsiöljy 539g4763kcal0g0g538.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1167g4004kcal118.9g816.9g14g40.8g
Leivinjauhe 30g53kcal1.6g11.3g0g0.1g
Ruokasooda 30g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl389g2490kcal54.5g13.2g245.1g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g18g65kcal0.6g14.3g0.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g24g96kcal0g23.7g0g0g
Rusina 180g525kcal5g107.9g0.9g17.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9360g31972kcal496.4g3554.6g1708g131.2g
Valittu annoskoko4680g15986kcal248.2g1777.3g854g65.6g
Annoskoko puolitettuna2340g7993kcal124.1g888.7g427g32.8g
Arvot/100g100g342kcal5.3g38g18.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=431980