Hapankaalikeitto

Kirjassa Pietarilaiset pidot:
500 g hapankaalia
1 pieni kaalinkerä
1 rkl öljyä, 1 sipuli
2 porkkanaa,
2 laakerinlehteä, mustapippureita
2 l lihalientä
2 perunaa
70 g tomaattisosetta
tilliä

Huuhtele hapankaali lävikössä juoksevan veden alla.

Kuulota sipulisilppu öljyssä padassa, lisää porkkana ja kaalisuikaleet, hapankaali, mausteet.

Anna hautua , kannen alla, välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää.

Lisää lihaliemi, ohuiksi suikaleiksi leikatut perunat.

Anna kiehua kypsäksi.

Lisää loppuvaiheessa tomaattisose ja tilli.

Tarjoa erikseen smetanaa, mustapippuria halutessa myllystä.

Venäjällä keitto sai hautua uunissa jälkilämmöllä yön yli.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Annele

Annele sanoi...

Oman keittoni tein vähän oikoen - en hauduttanut kasviksia öljyssä, lisäsin ne suoraan liemeen. Tuoreen kaalin sijaan, laitoin pussillisen parsakaalia.

perjantai 21.01.2011 klo 17:58

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2400g0kcal0g0g0g0g
Hapankaali (Rasilainen)800g144kcal14.4g14.4g2.4g16g
Sipuli 208g63kcal2.6g10g0.4g3.5g
Porkkana 320g105kcal2g17.8g0.6g8.2g
Peruna, vanha, kuorittu 320g244kcal6g49.6g0.6g3.2g
Parsakaali brokkoli 320g112kcal14.8g6.2g1g8g
Tomaattisose tomaattipyree 112g85kcal5g14.4g0.2g1.1g
Lihajuuresliemi (Knorr), annos 10g32g1.6kcal0.1g0.1g0.2g0g
Valkosipuli 16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Selleri, annos 50g160g22kcal1.6g4.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9376g1588kcal95.6g239.8g11g80.6g
Valittu annoskoko4688g794kcal47.8g119.9g5.5g40.3g
Annoskoko puolitettuna2344g397kcal23.9g60g2.8g20.2g
Arvot/100g100g17kcal1g2.6g0.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211958