Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl200g1156kcal42.2g10.6g101g23.2g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g400g2400kcal84g26.4g216g0g
Hermesetas, annos 5g80g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g1600g688kcal156.8g6.4g1.6g0g
Voi 1200g8705kcal14.3g4.8g975.6g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 400g1321kcal8g12g140g0g
Kahvi mustana 100ml800g26kcal2.4g2.4g0.8g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9376g28590kcal615.4g125.2g2870g46.4g
Valittu annoskoko4688g14295kcal307.7g62.6g1435g23.2g
Annoskoko puolitettuna2344g7147kcal153.9g31.3g717.5g11.6g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271376