Kanakorma20130106

Alkuperäinen resepti on kirjasta:

" Intialainen keittokirja - 50 parasta Intian currya ja paljon, paljon muuta.

Camellia Panjabi.

Gummerus. 2005."

Pistaasikananpoikakorma

1 kg broileria
100g suolattomia, kuorittuja pistaaseja
8 kpl vihreää chiliä
5 rkl kevyt kermaa
3 rkl jogurttia
2 kpl silputtua sipulia
ruokaöljyä
2,5x 1 cm:n pala tuoretta inkivääriä
6 kpl isoa valkosipulin kynttä
3/4 tl garam masalaa
1/8 tl kurkumaa
2 kpl laakerinlehteä
3/4 tl jauhettua valkopippuria
1 1/4 tl fenkolinsiemeniä
1 kpl silputtu tomaatti
suolaa
1 tl jauhettua, vihreää kardemummaa
2 rkl silputtuja korianterinlehtiä

1. Paloittele broileri.

Keitä luista ja tähteistä kanaliemi.

Tai käytä rintafileitä ja valmista kanalientä.

2. Keitä pistaaseja 10 min 2,5 dl:ssä vettä.

Valuta pistaasit ja anna niiden jäähtyä.

Hiero ohut kuorikerros pois.

Hienonna pistaasit ja 4 vihreää chiliä kerman kanssa tehosekoittimella tahnaksi.

3. Vatkaa jogurtti haarukalla.

4. Ruskista sipulit kevyesti ruokaöljyssä.

Lisää hienonnettu inkivääri, valkosipuli, garam masala- ja kurkumajauhe, laakerinlehdet, valkopippuri ja fenkolinsiemenet ja paista 2 min. Lisää pistaasiseos ja paista vielä 2 min.

5. Lisää broilerinpalat ja paista 5 minuuttia.

Lisää tomaatti, jogurtti, 4 vihreää chiliä ja suolaa maun mukaan.

Lisää 3 dl kanalientä tai vettä ja keitä broileria 15-20 minuuttia, kunnes se on kypsää.

Ripottele pinnalle jauhettua kardemummaa ja korianterinlehtiä juuri ennen tarjoilua.

Tarjoile riisin ja naan leipien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 391 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broileri, rintafilee, nahaton 2099g2248kcal484.8g0g31.5g0g
Sipuli 450g136kcal5.6g21.6g0.9g7.6g
Ruokajogurtti Valio300g270kcal13.5g15g18g0g
Pistaasipähkinä salliselta (Salliselta), annos 80g240g1401kcal50.4g36g110.3g24g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g225g270kcal7.2g10.1g22.5g0g
Inkivääri, tuore, silputtu90g72kcal1.6g16g0.7g1.8g
Chili paprika punainen240g96kcal4.8g21.6g0g0g
Kanaliemi laimennettu 899g89kcal2.4g3.9g7.1g0.3g
Rypsiöljy 150g1326kcal0g0g149.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9384g11814kcal1140.6g248.4g681.8g67.4g
Valittu annoskoko4692g5907kcal570.3g124.2g340.9g33.7g
Annoskoko puolitettuna2346g2954kcal285.2g62.1g170.5g16.9g
Arvot/100g100g126kcal12.2g2.6g7.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=324482