Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1201g461kcal12g82.9g2.4g30g
Nauris 601g165kcal6g25.2g1.8g11.4g
Punasipuli, kuorittu, 100g340g92kcal4.4g16.3g0.7g5.8g
Valkosipuli 40g43kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Rypsiöljy 112g991kcal0g0g112.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 2002g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 400g1110kcal8g12g112.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9392g5724kcal67.2g285.8g458.6g96g
Valittu annoskoko4696g2862kcal33.6g142.9g229.3g48g
Annoskoko puolitettuna2348g1431kcal16.8g71.5g114.7g24g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3g4.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94683