Sitruunainen tonnikalavuoka

350 g pastaa (esim.

Barilla Penne Rigate)

2 prk tonnikalaa (öljyssä)

2 pss Blå Bandin sitruunakastikejauhetta

4 dl ruokakermaa

2 dl vettä
2 dl herne-maissi-paprika -seosta
2 kevätsipulia varsineen silputtuna

1 tl sitruunapippuria

ripaus suolaa
150 g juustoraastetta
tilliä tai basilikaa koristeluun

Keitä pasta melkein kypsäksi.

Valuta tonnikala ja sekoita uunivuossa pastan kanssa.

Sekoita sitruunakastikejauhe, ruokakerma, vesi, herne-maissi-paprika -seos, kevätsipulisilppu, sitruunapippuri ja suola kulhossa.

Kaada liemi vuokaan muiden ainesten päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 376 grammaa

Pertsi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Barilla Plus pasta (Barilla), annos 100g11g37kcal1.7g6.9g0.3g0.7g
Tonnikala vedessä, rainbow8.7g8.7kcal1.7g0g0.2g0g
Sitruunakastikejauhe 1 pss (Blå band), annos 43g2.7g13kcal0.2g1.4g0.8g0.1g
Ruokakerma Valio 5%13g7.5kcal0.1g0.3g0.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 6.2g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 3.7g3.9kcal0.1g0.7g0g0.1g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.6g0.4kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 0.4g3.7kcal0g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana94g150kcal7.6g18.8g4.6g1.8g
Valittu annoskoko47g75kcal3.8g9.4g2.3g0.9g
Annoskoko puolitettuna24g38kcal1.9g4.7g1.2g0.5g
Arvot/100g100g160kcal8.1g20g4.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89850