Kesäkurpitsakeitto

600 g kesäkurpitsaa
2 dl purjoa
1 rkl voita
7 dl vettä
1-2 kpl kasvisliemikuutio
100 g (maustettua) tuore-/sulatejuustoa
1 dl (ruoka) kermaa
1 kpl valkosipulin kynttä murskana
Ripaus basilikaa tai timjamia, tai molempia
Ripaus mustapippuria

Huuhdo kurpitsa(t), ja jos tahdot poistaa kuoret, poista ne.
Hienonna purjo ja kuutioi kurpitsa.

Laita kattilaan jossa on jo voi.
Lisää kasvisliemikuutiot ja vesi, hauduttele noin 20 min kannen alla.

Lisää juusto (kuutioina), mausteet (ja kerma) ja anna juuston sulaa.

Ota liedeltä ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Tarkista maku, lisää jos on tarpeen, pippuria ja suolaa.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 16g3kcal0.1g0.4g0.1g0.1g
Purjosipuli 5.5g1.3kcal0.1g0.1g0g0.1g
Voi 0.4g2.8kcal0g0g0.3g0g
Vesi22g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Tuorejuusto ruohosipuli Creme Bonjour1.4g4.1kcal0g0.1g0.4g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)1.4g2.2kcal0g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana94g27kcal0.4g1.2g2g0.4g
Valittu annoskoko47g14kcal0.2g0.6g1g0.2g
Annoskoko puolitettuna24g7kcal0.1g0.3g0.5g0.1g
Arvot/100g100g29kcal0.4g1.3g2.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=367485