Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Sokeri 13g53kcal0g13.1g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 9g50kcal0g0g5.6g0g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen9g3.1kcal0.3g0.5g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.4g1.4kcal0.1g0g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana95g262kcal4.2g28.8g14.2g0.2g
Valittu annoskoko47g131kcal2.1g14.4g7.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna24g66kcal1.1g7.2g3.6g0.1g
Arvot/100g100g277kcal4.4g30.4g15g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160472