Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen8.8g2.9kcal0.3g0.4g0g0g
Vesi2.2g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)1.2g2.7kcal0.2g0g0.2g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki11g6.2kcal0.9g0.5g0g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g11g37kcal0.5g8.2g0.1g0.8g
Omena, ulkomainen, kuorittu 13g5.6kcal0g1.2g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana94g111kcal3.8g20.8g0.6g2g
Valittu annoskoko47g55kcal1.9g10.4g0.3g1g
Annoskoko puolitettuna24g28kcal1g5.2g0.2g0.5g
Arvot/100g100g117kcal4g22g0.6g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273