PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 5.5g2.3kcal0.5g0g0g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g8.6g3.4kcal0.4g0.5g0g0.1g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g11g7.3kcal1.3g0.4g0.1g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g8.4g3.3kcal0g0.6g0g0.2g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss6.3g2.1kcal0.1g0.3g0.1g0.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen8.4g2.8kcal0.3g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana95g42kcal5.2g4.4g0.4g1g
Valittu annoskoko48g21kcal2.6g2.2g0.2g0.5g
Annoskoko puolitettuna24g11kcal1.3g1.1g0.1g0.3g
Arvot/100g100g44kcal5.5g4.6g0.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=359209