Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 19g4.5kcal0.3g0.4g0.1g0.4g
Purjosipuli 3.8g0.9kcal0.1g0.1g0g0.1g
Valkosipuli 0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 0.6g5.6kcal0g0g0.6g0g
Flora kevyt margariini 40 400g0.7g2.6kcal0g0g0.3g0g
Kasvisliemi laimennettu 19g1.7kcal0.1g0.1g0.1g0g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g4.7g11kcal0.7g0.1g0.9g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana96g54kcal2.4g1.6g4g1g
Valittu annoskoko48g27kcal1.2g0.8g2g0.5g
Annoskoko puolitettuna24g14kcal0.6g0.4g1g0.3g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.7g4.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=187518