Sitruunainen tonnikalavuoka

350 g pastaa (esim.

Barilla Penne Rigate)

2 prk tonnikalaa (öljyssä)

2 pss Blå Bandin sitruunakastikejauhetta

4 dl ruokakermaa

2 dl vettä
2 dl herne-maissi-paprika -seosta
2 kevätsipulia varsineen silputtuna

1 tl sitruunapippuria

ripaus suolaa
150 g juustoraastetta
tilliä tai basilikaa koristeluun

Keitä pasta melkein kypsäksi.

Valuta tonnikala ja sekoita uunivuossa pastan kanssa.

Sekoita sitruunakastikejauhe, ruokakerma, vesi, herne-maissi-paprika -seos, kevätsipulisilppu, sitruunapippuri ja suola kulhossa.

Kaada liemi vuokaan muiden ainesten päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 376 grammaa

Pertsi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Barilla Plus pasta (Barilla), annos 100g109g373kcal16.9g69g3.3g6.6g
Tonnikala vedessä, rainbow88g88kcal17.5g0.4g1.7g0g
Sitruunakastikejauhe 1 pss (Blå band), annos 43g27g134kcal1.7g14.2g7.8g0.5g
Ruokakerma Valio 5%125g75kcal1.5g3.5g6.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 63g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 38g39kcal1.3g6.7g0.4g1.1g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)16g4.2kcal0.2g0.7g0g0.3g
Oliiviöljy 4.2g37kcal0g0g4.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana940g1502kcal78.2g189.4g47.2g17g
Valittu annoskoko470g751kcal39.1g94.7g23.6g8.5g
Annoskoko puolitettuna235g376kcal19.6g47.4g11.8g4.3g
Arvot/100g100g160kcal8.3g20.1g5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89850