Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot30g86kcal4.1g0.3g7.7g0g
Sipuli (kuorittu)56g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g28g8.4kcal0.3g1.1g0.1g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa169g237kcal46.6g0g4.2g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 42g165kcal0.9g0.9g17.7g0g
Crowmoor siideri141g56kcal0g5.5g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)4.2g30kcal0g0g3.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana941g1194kcal105.2g21g66.4g2g
Valittu annoskoko470g597kcal52.6g10.5g33.2g1g
Annoskoko puolitettuna235g299kcal26.3g5.3g16.6g0.5g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.2g7.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82542