Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl201g1160kcal42.3g10.6g101.3g23.3g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g401g2408kcal84.3g26.5g216.7g0g
Hermesetas, annos 5g80g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g1606g690kcal157.3g6.4g1.6g0g
Voi 1204g8735kcal14.3g4.8g978.9g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 401g1325kcal8g12g140.5g0g
Kahvi mustana 100ml803g26kcal2.4g2.4g0.8g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9408g28687kcal617.2g125.4g2879.6g46.6g
Valittu annoskoko4704g14344kcal308.6g62.7g1439.8g23.3g
Annoskoko puolitettuna2352g7172kcal154.3g31.4g719.9g11.7g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271376