Vadelmavinaigrette

1 kpl salottisipuli
1 dl ruokaöljyä
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 dl balsamiviinietikkaa (valkoista)
3 rkl hunajaa
1 1/2 dl vadelmia
Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipulia hetki kattilassa öljytilkassa, rouhi päälle suolaa ja pippuria.

Kaada kulhoon loput öljystä, balsamico, hunaja, vadelmat ja kuullotetut sipulit.

Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.

Pullota vadelmavinaigrette kauniiseen purkkiin.

Kastike säilyy kylmässä noin kuukauden.

•Pakasta kesän vadelmat ja valmista kastike joulun tienoilla.

Anna lahjaksi kauniissa lasipullossa käyttövinkkien kera.

•Kauniin punainen vadelmavinaigrette maistuu pariloidun broilerin kanssa.

Sopii mainiosti myös marinointiin.

Tarjoa joulupöydässä esimerkiksi kalkkunan kanssa.

Pullota vadelmavinaigrette pieniin pulloihin, koska pienikin annos tätä herkkua riittää antamaan vadelmanvivahdetta ruokiisi.

Voit valmistaa vinaigreten myös tyrnistä, lakasta tai puolukasta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Tarzaani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)560g151kcal7.3g26.9g1.1g9.5g
Oliiviöljy 224g1981kcal0g0g224g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g800g904kcal5.6g184g0.4g0g
Viinietikka 800g165kcal0g4g0g0g
Pakastevadelma (Pirkka), annos 50g1360g462kcal13.6g55.8g13.6g0g
Hunaja 960g3171kcal4.8g775.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9408g13670kcal62.6g2092.8g478.2g19g
Valittu annoskoko4704g6835kcal31.3g1046.4g239.1g9.5g
Annoskoko puolitettuna2352g3418kcal15.7g523.2g119.6g4.8g
Arvot/100g100g145kcal0.7g22.2g5.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=319183