Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen187g62kcal6.2g9.2g0g0g
Vesi45g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g47g38kcal0.7g3.1g2.3g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 169g128kcal3.2g26.1g0.3g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana943g468kcal20.8g79g5.2g4.2g
Valittu annoskoko471g234kcal10.4g39.5g2.6g2.1g
Annoskoko puolitettuna236g117kcal5.2g19.8g1.3g1.1g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.4g0.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387324