Parsakaaliherkkusieni-keitto

VINKKI: lisää ohjeeseen tofua, jos haluat kasvattaa proteiinin määrää.

Skippaa kookoskerma, jos haluat vähentää rasvaa.

1. Hienonna sipulit, valkosipulin kynnet, inkivääri sekä chilit.

Kuumenna kattilassa öljy, kalaliemi sekä soijakastike.

Lisää sipulit, inkivääri ja chilit kattilaan ja anna paistua hetki.

2. Poista parsakaalin kerästä kannat ja kuori ne. Lisää kannat pilkottuina kattilaan.

3. Lisää n. litra vettä.

4. Kiehauta 5-10 min.
5. Pilko parsakaalin ruusuke isoiksi paloiksi.

Halkaiset herkkusienet.

Lisää nämä kattilaan ja keitä lyhyesti (10-15min).

Lisää vettä tarvittaessa.

6. Lisää lopuksi kookoskerma.

7. Suurusta maissijauholla.

8. Tarkista suola.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Rose30

Rose30 sanoi...

Kasvisten keittoajat ovat arvioita. Kannattaa tarkkailla, sillä kypsyvät helposti liian pehmeiksi. \r\nTähän ohjeeseen lisättiin kolme punaista chilipalkoa, joista tulee mukavasti särmää :)

keskiviikko 29.02.2012 klo 15:39

AineksetMääräEnergiaPHRK
Herkkusieni 721g115kcal15.1g2.2g2.4g10.8g
Parsakaali brokkoli 2162g758kcal99.9g42.2g6.5g54g
Kookoskerma, kara721g1801kcal33.1g9.4g180.1g0g
Sipuli (kuorittu)360g97kcal4.7g17.3g0.7g6.1g
Kalaliemi (kake) (Maggi)144g360kcal8.6g60.5g8.6g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl162g1459kcal0g0g162.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g43g45kcal3.4g7g0.3g0.9g
Chili paprika punainen108g43kcal2.2g9.7g0g0g
Soijakastike 130g78kcal6.7g12.3g0.1g0g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 58g219kcal3.2g48.3g0.8g1.1g
Inkivääri, tuore, silputtu108g87kcal1.9g19.2g0.9g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9432g10124kcal357.6g456.2g725g150.2g
Valittu annoskoko4716g5062kcal178.8g228.1g362.5g75.1g
Annoskoko puolitettuna2358g2531kcal89.4g114.1g181.3g37.6g
Arvot/100g100g107kcal3.8g4.8g7.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276553