Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 112g53kcal2g8g1g1.4g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 4.5g14kcal0g3.3g0g0g
Vesi56g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.5g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 3g27kcal0g0g3g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g45g139kcal5.4g32.4g1.2g5.4g
Pellavansiemenet, Pellavainen23g103kcal4.5g0.2g9.4g6.9g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g67g243kcal8.8g46.5g2g6.7g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g157g551kcal21.2g103.2g4.6g8.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana945g2259kcal83.8g387.2g42.4g58.2g
Valittu annoskoko473g1130kcal41.9g193.6g21.2g29.1g
Annoskoko puolitettuna236g565kcal21g96.8g10.6g14.6g
Arvot/100g100g239kcal8.9g41g4.5g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=273544