Sorsanlihakastike

Laita sorsat kattilaan laske vettä että peittyvät kunnolla, lisää lihaliemikuutiot, 3kpl laakerinlehtiä, 10kpl maustepippureita ja keitä 1-1,5h.

Säästä keitinliemi (käytetään kastikkeen nesteenä)

Perkkaa ja paloittele jäähtyneet lihat käsin riipimällä.

Paista sorsanlihat ja sipulit pannussa niin että alkaa hieman kuivahtaa ja rapeutua.

Nosta lihat kattilaan.

Tee pannulla ruskean kastikkeen pohja, eli ruskista vehnäjauhot voissa.

Kun jauhot on ruskistettu lisää n. litra siivilöityä lihojen keitinlientä samalla sekoittaen.

Kaada nyt kastike lihojen päälle ja nosta kattila liedelle (saa hiljalleen poreilla).

lisää valkosipulijauhetta, ketsuppi ja sinappi, vähän grillimaustetta.

Anna kiehua hiljalleen n. 5-10 min

Tarjoa keitettujen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Kaariainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr110g134kcal22.4g0g5g0g
Sipuli (kuorittu)55g15kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)5.5g15kcal0.5g1g1g0g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Voi 60% rasvaa 25g136kcal0.2g0.1g15.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 16g56kcal1.7g11.4g0.2g0.6g
Sinappi, mieto, meira 125g5g8.4kcal0.2g1.1g0.4g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)5g4kcal0.1g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana945g739kcal51.6g34.4g44g3g
Valittu annoskoko473g369kcal25.8g17.2g22g1.5g
Annoskoko puolitettuna236g185kcal12.9g8.6g11g0.8g
Arvot/100g100g78kcal5.5g3.6g4.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=320869