Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 499g3618kcal5.9g2g405.4g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 598g751kcal65.8g1.6g54g0g
Kaurahiutale 200g746kcal28.9g113.7g14.6g19.9g
Vehnäjauho puolikarkea 648g2224kcal66.1g453.8g7.8g22.7g
Sokeri 721g2925kcal0g719.9g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g997g1167kcal27.9g39.9g99.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g40g160kcal0g39.5g0g0g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.5g0g0.1g
Mustikka metsä- 997g439kcal5g63.8g6g32.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9440g24130kcal401.2g2883.4g1175g151.2g
Valittu annoskoko4720g12065kcal200.6g1441.7g587.5g75.6g
Annoskoko puolitettuna2360g6033kcal100.3g720.9g293.8g37.8g
Arvot/100g100g256kcal4.2g30.5g12.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932