Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 50g363kcal0.6g0.2g40.6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 60g75kcal6.6g0.2g5.4g0g
Kaurahiutale 20g75kcal2.9g11.4g1.5g2g
Vehnäjauho puolikarkea 65g223kcal6.6g45.5g0.8g2.3g
Sokeri 72g293kcal0g72.2g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g100g117kcal2.8g4g10g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4g16kcal0g4g0g0g
Leivinjauhe 2g3.5kcal0.1g0.8g0g0g
Mustikka metsä- 100g44kcal0.5g6.4g0.6g3.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana946g2419kcal40.2g289.4g117.8g15.2g
Valittu annoskoko473g1210kcal20.1g144.7g58.9g7.6g
Annoskoko puolitettuna237g605kcal10.1g72.4g29.5g3.8g
Arvot/100g100g256kcal4.2g30.6g12.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932