Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)150g189kcal16.5g0.5g13.5g0g
Sokeri 64g259kcal0g63.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 73g251kcal7.5g51.2g0.9g2.6g
Leivinjauhe 3.8g6.6kcal0.2g1.4g0g0g
Vesi13g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl50g170kcal1g1.5g17.5g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 100g80kcal0.4g17.2g0.2g1.6g
Sitruunamehu, laimentamaton13g2.6kcal0g0.2g0g0g
Sokeri 5g20kcal0g5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3g12kcal0g3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana947g1981kcal51.2g287.4g64.2g8.4g
Valittu annoskoko474g991kcal25.6g143.7g32.1g4.2g
Annoskoko puolitettuna237g495kcal12.8g71.9g16.1g2.1g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142148