Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1869g3103kcal355.2g0g186.9g0g
Sipuli (kuorittu)935g252kcal12.2g44.9g1.9g15.9g
Rypsiöljy 63g558kcal0g0g63.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g33g34kcal2.6g5.3g0.2g0.7g
Peruna, keskikokoinen 60g654g393kcal9.8g85.1g0.7g5.9g
Kananmuna kuoreton 257g367kcal32.1g0.8g26.3g0g
Jauhelihamauste, annos 15g23g0.7kcal0g0.2g0.2g0g
Suola, annos 3g23g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 9g26kcal1g3.6g0.3g2.5g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 467g809kcal35.5g10.7g70.1g0g
Ketsuppi, Heinz140g144kcal1.3g33.8g0.1g1.7g
Sinappi 140g184kcal6.1g19.8g8.4g2.4g
Korppujauho 117g428kcal12.3g87.5g1.2g6.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9464g12599kcal936.2g583.4g718.8g70.6g
Valittu annoskoko4732g6300kcal468.1g291.7g359.4g35.3g
Annoskoko puolitettuna2366g3150kcal234.1g145.9g179.7g17.7g
Arvot/100g100g133kcal9.9g6.2g7.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727