Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow899g899kcal206.8g0g8.1g0g
Herkkusieni 764g122kcal16g2.3g2.5g11.5g
Sipuli 674g204kcal8.4g32.4g1.3g11.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g54g56kcal4.3g8.8g0.3g1.1g
Vehnäjauho puolikarkea 45g154kcal4.6g31.5g0.5g1.6g
Vesi1349g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g23g50kcal3.8g3.8g2g0.1g
Mustapippuri 4.5g13kcal0.5g1.7g0.1g1.2g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%450g854kcal45g22.5g62.9g0g
Tilli, tuore 450g135kcal16.6g4g3.6g9.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl23g202kcal0g0g22.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9468g5377kcal612g214g207.6g72.8g
Valittu annoskoko4734g2688kcal306g107g103.8g36.4g
Annoskoko puolitettuna2367g1344kcal153g53.5g51.9g18.2g
Arvot/100g100g57kcal6.5g2.3g2.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343