Poro-kasviskeitto

2 porkkanaa paloina
1 kukkakaali
3 valkosipulin kynttä
lihaliemikuutio, puolikas
100g kylmäsavuporoa silputtuna
100g 9% sulatejuustoa (esim.

Olympia tai Arlan Eva kylmäsavuporo-kevätsipulisulatejuus
toa)
baslikaa, pippuria

Paloittele kasvikset kattilaan ja kaada vettä päälle niin, että ne peittyvät.

Lisää liemikuutio, valkosipulit murskattuna ja basilikaa (tuoretta n. 10 lehteä hienonnettuna, kuivattua vajaa teelusikallinen).

Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

Lisää joukkoon sulatejuusto ja savuporo.

Anna juuston sulaa keittoon.

Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Keitosta saa juhlavaa tarjottavaa, kun lisää 1 dl kuohukermaa ennen tarjoilua.

Maku maukas ja valkosipulinen!
Ohje alunperin Painonvartijoista.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 237 grammaa

Oml

Oml sanoi...

1/4 annos n. 115 kcal.

lauantai 01.10.2011 klo 16:11

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 300g72kcal5.4g6.6g0.9g6.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g65g18kcal0.4g3.9g0.1g1.6g
Valkosipuli 6g6.5kcal0.5g1g0g0.1g
Lihaliemikuutio Maggi3g8.4kcal0.3g0.2g0.7g0g
Kokolihaleikkele, poroleikkele, kylmäsavustettu 50g64kcal10.8g0g2.2g0g
Sulatejuusto, 9 %, Olympia50g75kcal8.5g0g4.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana948g488kcal51.8g23.4g16.8g17.2g
Valittu annoskoko474g244kcal25.9g11.7g8.4g8.6g
Annoskoko puolitettuna237g122kcal13g5.9g4.2g4.3g
Arvot/100g100g52kcal5.5g2.5g1.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=252454