Hirvenlihabolognese 2

400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
150 g sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 dl sellerin lehtiä (pakastettuja)
500 g tomaattimurskaa
15 g rouheista sämpyläjauhoa
mustapippuria
3,5 dl vettä

Paista jauheliha, pikotut sipulit öljyssä.

Laita kattilaan sellerin lehdet, tomaattimurska, vesi ja sämpyläjauhot (n 2 rkl) ja lisää paistinpannulta lihaseos.

Keitä n 20 min, kunnes kastike on saostunut.

Lisää soijakastiketta maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1085 grammaa

Yxii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurskaa oliiveilla (Del monte), annos 400g219g44kcal8.8g8.5g0.2g0g
Hirvenliha, 100g175g196kcal36.9g0g5.3g0g
Sipuli (kuorittu)66g18kcal0.9g3.1g0.1g1.1g
Valkosipuli 8.8g10kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos 1dl=65g (Myllärin), annos 65g6.6g22kcal0.8g4.3g0.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana950g578kcal96.2g34.6g11.8g3.6g
Valittu annoskoko475g289kcal48.1g17.3g5.9g1.8g
Annoskoko puolitettuna237g145kcal24.1g8.7g3g0.9g
Arvot/100g100g61kcal10.1g3.6g1.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234500