Aapon hernesoppa

-Pese herneet.

-Liota herneitä vuorokausi.

-Laita herneet kiehumaan ja kuori vaahto.

-Lisää suola, aromisuola, mustapippuri + 2tl meiramia
-Kiehuta hernekeittoa 2 tuntia miedolla lämmöllä.

-Paista palvikinkku ilman lisättyä rasvaa, siivilöi lopuksi ylimääräinen rasva.

-Paista porsaan suikaleet ilman lisättyä rasvaa.

-Lisää lihat keittoon.

-Pilko porkkanat ja lisää keittoon kun keitto on kiehunut reilun tunnin.

-Lisää sipuli ja sinappi keittoon.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 224 grammaa

Aapo69
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 63g189kcal11.2g30.3g0.6g6.7g
Vesi313g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 0.5g0.3kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Palvikinkku, ylikypsä (Pirkka)14g45kcal1.7g0.1g4.2g0g
Maustamaton porsaan kevyt suikale (Atria), annos 100g29g26kcal4.9g0.1g0.7g0g
Sipuli (kuorittu)21g5.6kcal0.3g1g0g0.4g
Sinappi, mieto, meira 125g3.6g6.1kcal0.1g0.8g0.3g0g
Porkkana 31g10kcal0.2g1.7g0.1g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana951g570kcal37g69g11.8g16.4g
Valittu annoskoko476g285kcal18.5g34.5g5.9g8.2g
Annoskoko puolitettuna238g143kcal9.3g17.3g3g4.1g
Arvot/100g100g60kcal3.9g7.3g1.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=138568