Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 3584g2715kcal67g552.6g7.2g35.8g
Kananmuna kuoreton 394g562kcal49.3g1.2g40.4g0g
Korppujauho 215g787kcal22.6g161.1g2.2g11.4g
Rypsiöljy 143g1268kcal0g0g143.3g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 287g1933kcal77.1g19.8g166.3g35.3g
Suola, annos 3g22g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g108g65kcal10.8g18.6g4.3g78.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9504g14660kcal453.6g1506.6g727.4g322g
Valittu annoskoko4752g7330kcal226.8g753.3g363.7g161g
Annoskoko puolitettuna2376g3665kcal113.4g376.7g181.9g80.5g
Arvot/100g100g154kcal4.8g15.9g7.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=129417