Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1995g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g44g158kcal19.8g17.6g2.6g0g
Neljänviljanhiutale 120g395kcal12.1g69.5g4.2g13.8g
Vehnäjauho puolikarkea 2334g8009kcal237.8g1633.9g28g81.7g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 219g667kcal19.2g121.6g4.2g30.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9504g18457kcal577.8g3685.2g78g252g
Valittu annoskoko4752g9229kcal288.9g1842.6g39g126g
Annoskoko puolitettuna2376g4614kcal144.5g921.3g19.5g63g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256