Vihiksen majoneesi

Ota sauvasekoitin ja korkea lasi tms. astia johon sekoitin mahtuu.

On tärkeää, että lasi on kapea.

Mittaa öljy erikseen, loput ainekset voit mitata suoraan lasiin.

Sekoita keltuaiset ja mausteet sekä etikka sekaisin.

Ala lisätä öljyä ohuena nauhan keltuaisseokseen koko ajan sauvalla sekoittaen.

Lisää öljyä varovaisesti, ettei majoneesi juoksetu.

Valmis majoneesi on paksua ja vaalean kellertävää, melkein lohkeavat kastiketta.

Jos majoneesi juoksetu voit koittaa korjata sen mittaamalla uuden keltuaisen ja sinapit joihin lisäät varovaisesti juoksettunutta majoneesi massaa.

Tämä on hyvää jossa maistuu aidot raaka-aineet, öljy, kanamuna ja sinappi.

Liki lisäaineetonta.

Kotitekoinen majoneesi säilyy jääkaapissa peitettynä 3-4 päivää kunhan se ei ole lämmennyt välillä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Jaska78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keltuainen, 20g, annos 20g47g30kcal1.6g0.1g11.6g0g
Sinappi (teollinen)19g24kcal0.8g2.6g1.1g0g
Viinietikka 35g7.2kcal0g0.2g0g0g
Sokeri 7g28kcal0g7g0g0g
Suola, annos 3g4.7g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 1.2g3.3kcal0.1g0.5g0g0.3g
Rypsiöljy 363g3211kcal0g0g363.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana952g6607kcal5g20.8g751.6g0.6g
Valittu annoskoko476g3304kcal2.5g10.4g375.8g0.3g
Annoskoko puolitettuna238g1652kcal1.3g5.2g187.9g0.2g
Arvot/100g100g694kcal0.5g2.2g78.9g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393804